Una nova edició del projecte de promoció del producte pesquer local apropa el sabor del mar a la ciutadania amb 12 demostracions culinàries als municipis del GALP.
Amb l’objectiu d’apropar el peix fresc i de temporada a la població i de revaloritzar el treball del sector pesquer, el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Daurada impulsa una nova edició del seu cicle de demostracions gastronòmiques amb producte de llotja, després de l’èxit assolit l’any anterior.
Aquest projecte neix amb la voluntat clara de posar en valor la riquesa del peix local, fomentar-ne el consum domèstic, i donar a conèixer espècies menys conegudes però de gran qualitat i valor nutricional.
12 Sessions per redescobrir el peix de proximitat
La iniciativa contempla la realització de 12 showcookings distribuïts pels diferents municipis que formen part del GALP Costa Daurada, amb tres demostracions per localitat. Cada sessió inclourà:
- Explicació de les espècies de temporada disponibles a les llotges locals.
- Mostra en directe de com netejar i preparar el peix.
- Elaboració de dues receptes a càrrec d’un xef o cuiner/a local.
- Tast final de les receptes per als assistents.
Aquest format combina pedagogia, cuina i territori per fomentar un consum més conscient, saludable i sostenible, posant l’accent en la cuina quotidiana, senzilla i assequible, apta per a totes les llars.
Revaloritzar el que és nostre
Amb aquesta acció, el GALP Costa Daurada vol dignificar la feina de la gent del mar, promocionar espècies sovint oblidades i transmetre els valors nutricionals, mediambientals i culturals del producte pesquer local.
“La millor manera de protegir el nostre mar és consumir allò que produeix, de manera responsable i informada. Aquest projecte ens ajuda a fer-ho d’una manera pràctica, saborosa i propera”, remarquen fonts del GALP.